Main adventus popup trigger
X
Labdien! Kā mēs varētu Jums palīdzēt?
Sazinieties ar Adventus Solutions speciālistiem. Priecāsimies atbildēt!
Atcelt
Labdien! Kā mēs varētu Jums palīdzēt?

     ​​ 

                          

IT IZAICINĀJUMI UN TENDENCES UZŅĒMUMA DIGITĀLĀS PUSES STIPRINĀŠANAI

 

Adventus Solutions piedalījās BiSMART konferencē 27.09.2018

27. septembrī Islande Hotel Riga norisinājās BiSMART profesijas konference, kurā tika apskatīta informācijas tehnoloģiju jeb IT joma. Smelties jaunas idejas sava uzņēmuma IT infrastruktūras uzlabošanai un drošības palielināšanai viedākam darba solim īpaši tika aicināti IT nozares pārstāvji – IT direktori, IT attīstības un nodaļu vadītāji.

Par digitālo transformāciju risinājumiem un izaicinājumiem uzņēmumā iepazīstināja Adventus Solutions lektors, Alcatel-Lucent Enterprise reģionālais menedžeris Andris Laumanis. Runājot par digitālās transformācijas ieviešanu, A. Laumanis norādīja, ka uzņēmumiem būtu jāsāk ar stratēģiju un mērķi, ko tieši tie vēlas mainīt un uzlabot. Piemēram - uzņēmuma tēla, darbības procesu, komunikācijas maiņa, kas ietver biznesa transformāciju, izmaiņas klientu apkalpošanā, inovācijas. 

"Uzņēmumiem būtu jāsāk ar stratēģiju un mērķi, ko tieši tie vēlas mainīt un uzlabot. Piemēram - uzņēmuma tēla, darbības procesu, komunikācijas maiņa, kas ietver biznesa transformāciju, izmaiņas klientu apkalpošanā, inovācijas." 

Adventus Solutions video prezentācija ''Digitālā transformācija sākās ar stratēģiju, bet balstās uz tehnoloģiju'' (17:53 min)

Kādi ir izaicinājumi, tendences un labā prakse, organizējot IT drošības pārvaldību ar SIEM (Security information and event management) risinājuma palīdzību, pastāstīja Corporate Solutions IT projektu vadītājs Juris Āboliņš. Savā prezentācijā J. Āboliņš iezīmēja aktuālākās IT drošības tendences un iepazīstināja ar efektīvu drošības uzlabošanas rīku -  SIEM. Mērķtiecīgākai šī rīka ieviešanai Juris Āboliņš iesaka uzņēmuma infrastruktūru sadalīt pa biznesa procesiem, kā arī nolīgt speciālistu, kas atbild par SIEM. Pirms iegādāties šo risinājumu, J. Āboliņš vispirms iesaka veikt risku analīzi uzņēmumā, izveidot risku novēršanas plānu un tikai tad ieviest SIEM.  

Kas ir “Drošībnieks” un kādas ir šī rīka funkcijas, atklāja dots., IT drošības risinājumu grupas vadītājs Kaspars Līcis. Kā norādīja K. Līcis - IT drošībnieks iekļauj visus drošības pakalpojumus – ievainojamību skenēšanu, uzbrukumu meklēšanu, auditu, SIEM risinājumu ieviešanu un citus. Pakalpojuma sniedzēji sastāda katram uzņēmumam unikālu rīcības plānu un no IT drošībnieka servisa klāsta izvēlas piemērotāko risinājumu. K. Līcis arī pastāstīja par piemēriem, kad veiksmīgi ieviesti IT drošībnieka pakalpojumi un galvenajiem ieguvumiem, izmantojot šo risinājumu.

FIMA tehnoloģiskais partneris Mārcis Randa konferences skatītājiem pastāstīja par pārskatāmības un risku samazināšanas aspektu hibrīdā IT vidē - EcoStruxture™ IT. Galvenie trendi IT industrijā šobrīd ir, piemēram, edge un hibrīdā IT vide, publiskais un privātais mākonis. Šo trendu izmantošana nes sev līdzi arī izaicinājumus, piemēram,  pārskatāmību, darbības vadības procesus, ar personālu saistītus jautājumus un citus. Latvijā pazīstams hibrīdās vides risinājums ir restorānā McDonald’s esošie Self Service kioski ar edge infrastruktūru.

Uzņēmumiem aktuālāka būs kompānijas Shneider Electric hibrīdās vides platforma EcoStruxture™IT, kas sniedz digitālās transformācijas pakalpojumus.

Par lielākajiem izaicinājumiem un inovatīvākajiem risinājumiem e-pastu piegādei iesūtnē, pastāstīja Mailigen sistēmanalītiķis Aleksandrs Viļums. A. Viļums iepazīstināja ar e-pastiem, kas lietotājam tiek nosūtīti bez piekrišanas jeb spamiem. Saistībā ar tiem tika pastāstīts par izaicinājumiem, ar kuriem saskaras uzņēmumi, piegādājot e-pastus klientiem, piemēram, kļūdaini uzprogrammēts e-pasta šablons vai kļūda, izsūtot kampaņu nepareizajam sarakstam, un vēl citi izaicinājumi, kurus palīdz risināt uzņēmums Mailigen. 

Bieži vien uzņēmumā esošo datu drošība ir ļoti atkarīga no darbinieku rīcības. Par darbiniekiem kā informācijas drošības vājo posmu iepazīstināja Corporate Solutions grupas pārstāvis Rūdolfs Tonigs. R. Tonigs norādīja, ka bieži vien darbinieku nezināšanas dēļ uzņēmumā esošie dati nonāk uzbrucēju rokās, radot ievērojamus zaudējumus. Lai šādu situāciju skaitu mazinātu, R. Tonigs kā risinājumu iesaka darbinieku klātienes vai e-apmācības.

 

Pricewaterhousecoopers konsultāciju direktore Baiba Apine iepazīstināja ar datiem tehnoloģiju izmantošanā Eiropā, kā arī digitālā brieduma rādītājiem Baltijas valstīs. Galvenie secinājumi no tā - tehnoloģiju izmantošana Latvijā atpaliek no Eiropas vidējā rādītāja. Tāpat uzņēmumi redz potenciālu izaugsmē visās būtiskajās dimensijās, piemēram, datu analīzes izmantošana lēmumu pieņemšanā, klientu iesaiste, taču šis potenciāls biznesa vidē netiek līdz galam izmantots. “Vēlēšanās ir, bet ļoti tāls ceļš ir ejams” – par IT izmantošanas un ieviešanās tendencēm Latvijas uzņēmumos norādīja Baiba Apine.

Par hakatoniem - un to labās prakses piemēru pastāstīja Latvijas IT klāsteris izpilddirektore Aiga Irmeja. Savā prezentācijā viņa uzsvēra tehnoloģiju zemo izmantošanu Latvijas uzņēmumos, kā galvenos iemeslus minot nezināšanu, procesu sarežģītību, aizņemtību. Viedokli par IT ieviešanu uzņēmumos var mainīt piedalīšanās hakatonos. A.Irmeja norādīja, ka - hakatons ir risinājums, kā ātri ģenerēt idejas, izkāpt no ikdienas ritma, izmantot kaut ko jaunu. “Efektīvs hakatona formāts ir tāds, kurā vienkopus sadarbojas IT + nozare, kuru pārstāv konkrēts uzņēmums”. Tādā veidā tiek risinātas aktuālas problēmas uzņēmumos, veicināta industriju sadarbība un ģenerētas jaunas idejas.

Visas prezentācijas var apskatīt šeit

 

Adventus Solutions video intervija (05:26)

 

 

Par BiSMART

BiSMART ir biznesa tehnoloģiju platforma. Vieta, kur satiekas cilvēks, bizness un tehnoloģijas.
Apvienojot spēcīgākos nozares profesionāļus un progresīvākos uzņēmumus, kolaborācijā veidojam izcilu saturu - regulāras augstākā standarta konferences, meistarklases, vebinārus, apmācības, blogu, e-ziņas, video materiālus un sniedzam padomu. Vairāk par BiSMART aktivitātēm var uzzināt šeit: www.bismart.lv

BiSMART partneri: 

      

Saistītie raksti:

| Adventus Solutions - BiSMART platformas partneris 

| Digitālā transformācija sākās ar stratēģiju

| Kādas IT tendences tuvākajā nākotnē ietekmēs uzņēmumus?

 

 


All rights reserved. © Adventus Ltd.
Šī lietotne izmanto sīkdatnes, turpinot lietot šo lietotni, jūs piekrītat mūs sīkdatņu politikai.
Piekrītu